Fordele ved efterspørgselsrapporter til store organisationer

Home/Dansk/Fordele ved efterspørgselsrapporter til store organisationer
Fordele ved efterspørgselsrapporter til store organisationer 2017-03-27T09:30:07+00:00
Adwords markedsføring for webshopsI virksomheder som sælger via webshop, er det let at vise effekten af, at kende efterspørgslen. Man gå grundigt tilværks og finder alle de søgeord, som folk bruger indenfor det pågældende område. Dernæst deles søgeordene op i grupper, der passer til de produkter der sælges og sætter det hele ind i Google Adwords og så har man følgenedende hovedeffekter:

  1. Større markedsandel
  2. Lavere marketingomkostninger pr. ny kunde
  3. Større viden om hvad ens potentielle kunder efterspørger

Det hele kan aflæses i Google Adwords, Analytics og følges direkte til regnskabet. Når det kommer til større organisationer, der ikke sælger gennem en webshop, så er det svære at vise effekten. Det betyder ikke, at den ikke er lige så stor.

Proaktiv information fra Beskæftigelsesministeriet mht. uddannelsesordning
Lad os tage et konkret eksempel, fra den offentlige debat, hvor målrettet information kan have en stor omkostningseffekt.

Lad os forstille os, at du er kommunikationschef for Beskæftigelsesministeriet. Der er lige blevet vedtaget en ny lov, om forlængelses af dagpengeretten, ved at indføre en uddannelsesordning.

JobcenterDu udfærdiger en kort informationsside, der i generelle vendinger beskriver den nye uddannelsesordning. Da det er den information, der er til rådighed om ordningen, holder a-kasser og jobcentre møder, hvor de diskuterer, hvordan de skal informere på den baggrund. De beslutter, at skrive stort set den samme tekst ud til de ca. 10.000 dagpengemodtager, der er berørt.

Når de ca. 10.000 dagpengemodtager får besked om den nye uddannelsesordning, begynder de at Google efter relevant information. Da der ikke er mere information, end den generelle information, begynder de at booke møder med a-kasser og jobcentre. De får deres spørgsmål besvaret ved et møde med en medarbejder. Måske har de fået noget information, som de må tænke over og booker derfor et møde mere.

kommunikationschefLad os forstille os, at du som kommunikationschef for Beskæftigelsesministeriet tænker, at der må kunne spares nogle ressourcer. Du får samlet de søgeord ind, som de 10.000 dagpengemodtager har brugt til at Google sig frem til information (evt. i samarbejde med os;-).
Du bruger cirka en måneds arbejde på at svare på spørgsmål, som folk har forsøgt at Google svar på og offentliggøre dem på ministeriets hjemmeside. De spørgsmål der er fagspecifikke, sender du videre til de relevante a-kasser og spørger om de ikke har lyst til at svare på dem.

Kan det betale sig at være proaktiv og svare på spørgsmål som folk forsøger at Google et svar på?
Lad os prøve, at se om der er sparet noget, ved at svare på de spørgsmål som dagpengemodtagerne forsøgte at Google sig til svar på?

Lad os antage at:

  1. Et møde mellem en dagpengemodtager og a-kasser/jobcentre koster 500 kr.
  2. At der skal bruges 2 måneders arbejde på, at svare på spørgsmål (500 kr. pr. time)
  3. At svar på spørgsmålene sparer et halvt møde i gennemsnit

Vi får:
Besparelses ved svar på Googlet spørgsmål: 2,5 mil. kr.*
Omkostninger med svar på Googlet spørgsmål: 160.000 kr.**
Overskud ved svar på Googlet spørgsmål: 2,34 mil. kr. (ROI: 1463 %)***

Man kan altså spare 2,34 mil. kr. i omkostninger, ved at svare på spørgsmål, som opstår i forbindelse med den information, man giver i dette eksempel fra Beskæftigelsesministeriet.

images (3)Den proaktive informationsstrategi vil give flere besøgende til Beskæftigelsesministeriets hjemmeside og derfor være med til at retfærdiggøre de udgifter, der er forbundet med arbejdet, samtidig vil det give medarbejderne en tilfredsstillelse i at deres arbejde bliver brugt af mange mennesker.

Der kan altså være god økonomi i, at være proaktiv, så man kan levere information til mange mennesker gennem internettet, i stedet for ved personlige møder.

 

Flere kunder og mindre support
De fleste store organisationer kan hente fordele ved at målrettet information i form af sparede omkostninger og øgede markedsandel. Det forgår normalt ved:

  1. Finde efterspørgslen i Google
  2. Producere målrettet information
  3. Høste fordelene i form af: Lavere omkostninger (f.eks. mindre support) og større markedsandele (f.eks. mere organisk trafik fra Google)

Det er sjældent ligeså profitabelt som eksemplet fra Beskæftigelsesministeriet, men som regel kan omkostningerne dækkes via de sparede omkostninger til f.eks. support. Gevinsten er den ekstra kundetilstrømning.

*) 10.000 (dagpengemodtager) * ½ (møde) * 500 (pris for møde) = 2.500.000 kr.
**) 2 (måneder) * 160 ( antal timer) * 500 (timeomkostning) = 160.000 kr.
***) Overskud = 2.500.000 (sparet møder) – 160.000 (lønomkostninger) = 2.340.000 kr.
ROI= 2.340.000 (Profit)/ 160.000 (omkostning) = 1.463%

Modtag et uforpligtende tilbud[contact-form-7 404 "Not Found"]

Case Study: Øget målretning i Adwords?

[/three_fourth_last] Vi er i gang med Danmarks største case study i effekten af øget målretning i Adwords. Vi har brug for din hjælp

Kan man forbedre marketing med 1.000 %?

[/three_fourth_last] For de fleste virker den slags forbedringer som fantasi. Her vil jeg forklare, hvordan det er muligt. Vil du vide det?

Hvorfor er online marketing mere målrettet?

[/three_fourth_last] Er traditionel og online målretning forskellige indenfor markedsføring? Læs om, hvor meget mere målrettet online marketing er

Hvordan målrettes online marketing i DK?

[/three_fourth_last] Der er rigtig mange penge at hente, hvis man kan målrette sin markedsføring. Læs om hvordan online markedsføring har gjort det muligt at målrette på et helt andet niveau

Succesfuld igang med Adwords markedsføring

[/three_fourth_last] Hemmeligheden er at bruge din tid på de opgaver der giver resultat. Få overblikket indenfor Adwords marketing her.

56% øget markedsandel

[/three_fourth_last] Yogaudstyr.dk bad os om at øge deres markedsandel ved hjælp af Adwords. Det var en udfordring, da de i forvejen var den ledende butik for udstyr til yoga i Danmark. Læs om hvordan vi gjorde det

Hvorfor skal du målrette din reklame?

[/three_fourth_last] Det korte svar er: For at få lavere markedsføringsomkostninger og større markedsandel.

[/one_third_last]
[divider_top]