Hvad får du ud af at forbedre en Adwordskonto – Billigere kunder vs. Øget markedsandel?

Home/Dansk/Hvad får du ud af at forbedre en Adwordskonto – Billigere kunder vs. Øget markedsandel?
Hvad får du ud af at forbedre en Adwordskonto – Billigere kunder vs. Øget markedsandel? 2017-03-29T13:28:52+00:00

Selv om det er ret simpelt, så møder jeg tit folk der har misforstået det. De kan sige, at de fik en forbedring i antallet af nye kunder, men var skuffet over at pris pr. kunder ikke blev forbedret. Eller at de sparet omkostninger til Adwords, men ikke en forbedring i markedsandel. Lad os prøve at illustrer hvad der sker, når man forbedrer en Adwordskonto.

Lad os starte med at se på hvordan man øger ens markedsandel uden at forbedre ens Adwordskonto.

Lad os antage, at vi har en virksomhed, der har en normal konkurrencesituation i Adwords. Ved at øge vores bud i Adwords, så kan vi øge vores markedsandel, ved at blive vist på højere placeringer og flere gange.

Ulempen er, at man så også skal betale mere pr. nye kunde.

Niveauforbedring i Adwords nuværende 600

Som du kan se i figuren, så medføre en øgning i bud en øget markedsandel. Vi går fra S kunder til T kunder. Problemet er at vi samtidig er nød til at betale mere pr. kunde (fra A til B).

Ønsker vi i stedet at betale mindre pr. kunde, så kan vi mindske vores bud i Adwords. Derved går vi til venstre og ned på linjen. Den mindre omkostning pr. kunder, betyder også at vi mindsker vores markedsandel.

Hvordan ser en forbedring af en Adwordskonto ud?
Hvis vi istedet for vælger at bruge resurser på at forbedre vores Adwordskonto ved f.eks. at målrette bedre, bedre annoncer, optimering af indstillingerne eller nogle af de mange ting man kan gøre, hvad sker der så?

Ved en optimering af din Adwordskonto, parallelfortskyder du den kurve, du kan lægger på i Adwords. Du gå fra linien med den nuværende Adwordskonto i de røde piles retning til den nye forbedret Adwordskonto-kurve.

Niveauforbedring i Adwords forbedret

Her kan du vælge at:

Beholde samme pris pr. ny kunde:
Når du har forbedret din effektivitet i Adwords og du vælger at justerer dine bud, så du betaler samme pris pr. ny kunde, så giver effektiviseringen sig udslag i en øget markedsandel. Som illustreret i figuren, så stiger din markedsandel fra S nye kunder til T nye kunder.

Behold samme markedsandel:
Derved giver optimeringen sig udslag i en mindre pris pr. nye kunde.

Mange tror at det lægger mere fast, men det er relativt let, at ændre hvilken kombination af pris pr. nye kunde og antallet af kunder. De fleste af vores kunder ønsker, at en optimering af deres Adwordskonto, skal give sig udslag i en kombination af mindre pris pr. ny kunde og øget markedsandel. Da der er mange der ligge på smertegrænse, af hvad de kan betale for pris pr. ny kunde, giver det god mening at spare der, så man også kan mærke den øget omsætning på bundlinien.

Når konkurrencen i Adwords øges, så vil den kurve man ligger på, bevæge sig op ad. Det oplever folk gerne som øget klikpriser, lavere CTR, lavere konverteringsrate og/eller en kombination, der alle betyder højere pris pr. ny kunde og/eller lavere markedsandel.

Disclaim: Figurerne er selvfølgelig forsimplet. Parallelforskydningen nedad ser vi hver gang, vi optimerer en konto, men den linje som bestemmer forholdet mellem pris pr. ny kunde og markedsandel er ikke ret.