Hvordan kan man opnå 50 -1.000 % forbedring i online marketing?

Mange tror ikke på, at man kan opnå den slags forbedringer. Det forstår jeg godt. Det er jo heller ikke normalt, at en ny motor til en bil øger antal kilometer på en liter benzin fra 15 km. til 150 km. eller 1500 km.

Jeg vil forsøge, at gå lidt bag om de høje forbedringsrater og forklare hvordan de bliver opnået.

Spild
Det første man skal forstå, er det kæmpe spild, der er i reklame. Lad os tage et eksempel med nogle gennemsnit tal:

Google’s reklamenetværk (Adwords display) er kendt for at virke mere effektivt end alle andre reklamenetværk og traditionelle medier.

Wake Up to online marketingAlligevel trykker kun 1 ud af 1.000 på en af de annoncer som bliver vist.

Ud af dem der trykke på annoncen køber kun 1 ud af 50 noget.

Man skal altså vise sin annonce 50.000 gange for at få en ny kunde.

Ved den bedste mulige kampagne, man kan forstille sig, behøver man kun at vise sin annonce en gang, hvorefter man får solgt sit produkt.

Hvis man kunne sætte 100 procents effektivitet i system (en annoncevisning = en kunde), så kunne man forbedre den gennemsnitlige situation med 5.000.000 procent.

Man betaler da kun for de klik man får?
Ja, det er rigtig, men prisen pr. klik er afhængig, af hvor mange der trykker på ens annoncer, og derfor betaler man reelt for antal visninger.

En 400 procent forbedring kan altså opnås, i ovenstående eksempel, ved at 1 ud af 500 trykker på ens annonce, samtidig med at 1 ud af 25 køber ens produkt (ikke helt umuligt).

 

Målretning
Der er mange måder at hente forbedringer på indenfor online marketing. Eksempelvis kan man forbedre: Annoncer/bannere, destinationssider, målretningen og synergieffekten mm. Det er gerne, når det hele går op i en højere enhed, at de store forbedringer kommer.

Online målretning i AdwordsLad os illustrere, hvordan man henter forbedringer gennem målretning, da vi er specialister i det.

Den letteste måde at implementere målretning er gennem Google Adwords. På dansk finder vi gerne mellem 20 og 1000 gange flere søgeord, end organisationen har i forvejen i deres Adwords konto.
Det giver mulighed for følgende forbedringer:

1. At undlade at annoncere for søgeord, som ikke giver kunder
2. At opprioritere søgeord, som giver mange kunder
3. At lave mere specifikke annoncer og destinationssider, som i højere grad tager højde for, hvad folk søger efter
4. Adwords giver rabat på klikprisen, hvis du har specificeret dine søgeord så godt, at du kan ramme søgningerne i [Eksakt] match
5. Ved man hvad folk specifikt søger efter, er det lettere at planlægge indkøb, udvide markedsandele og andre arbejdsopgaver som er afhængige af efterspørgslen

Alle 5 punkter plejer at give gode forbedringer, og tilsammen giver de en stor konkurrenceforbedring.

 

Automatising
Når jeg er ude ved store organisationer, som satser meget på direkte salg, kommer jeg til at tænke på hvor meget direkte salg og online marketing ligner hinanden, og hvor stor forskelle der alligevel er.

spar tid ved automationEksempelvis var jeg ude hos Telenor, hvor jeg kom til at tænke over, hvor mange gange på en dag, de mange hundrede sælgerer svarer på de samme spørgsmål.

Hvordan man online kan laver en side der svarer på et spørgsmål og der bliver ikke mere arbejde, om der er en der læser det eller om der er tusindvis.

Det online medie er meget skalerbart og kræver sjældent tilstedeværelse af en anden person.

Tit tænker folk, at det skal være på samme måde online, som man er vant til offline. Men da online mediet er anderledes, er det tit muligt, at forbedre kvaliteten og at reducere omkostningerne ved, at fokusere på det som online medierne gør bedst.

Google’s Adwords er et andet eksempel på, hvordan man kan automatisere en stor mængde marketing arbejde.
Google Adwords AutomationNår man har målrettet sin adwordskonto meget præcis med mange søgeord, annoncer og destinationssider, kan det tit være tidskrævende at gennemgå hele kontoen og at lave justeringer.

Heldigvis så behøver man ikke det. Google har lavet en model, der ved hjælp af en stor mængde data, laver et bud på den pris, du gerne vil give for et klik, hver gang du har muligheden for at få en annonce vist.

Hvis man har sat Adwordskontoen godt op, så giver Adwords Conversion Optimizer meget bedre bud end man selv kan give, uden man behøver at bruge tid på det.

 

Forbedringer af online marketing
Da der er så meget spild inden for marketing, er der samtidigt et stort forbedringspotentiale. Ved at målrette, kan man komme store dele af spildet til livs. Gennem automatiseringen af processerne kan man undgå øget tidsforbrug.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.