Hvorfor er online marketing mere målrettet?

Home/Dansk/Hvorfor er online marketing mere målrettet?
Hvorfor er online marketing mere målrettet? 2017-03-27T09:30:07+00:00

traditionel vs. online målretning af reklameDe fleste reklamefolk mister mange kunder, når de målretter deres reklamekampagner online. Det gør de, fordi de bliver ved med at bruge de samme traditionelle metoder, som de har lært og har mange års erfaring med.

Lad os gennemgå, hvordan man målretter ved traditionel marketing, før vi ser på, hvordan man målretter online.

I traditionel marketing prøver man, at ramme en målgruppe, som man kan lave reklamemateriale til og medier som henvende sig til ens målgruppe.

Beskrivelse af ens målgruppe ske ved at dele befolkningen op efter flere faktorer:

Alder: Er dit produkt til babyer? Teenagers? Unge voksne? Kvinder eller mænd? Ældre forbrugere?

Køn: Er det mænd eller kvinder, som med størst sandsynlighed ville købe dit produkt?

Etnisk baggrund: Vil du målrette dit produkt til nogen bestemt etnisk gruppe?

Geografi: Henvender dit produkt sig mest til folk i byen eller på landet.

Indkomst: Kræver det stort overskud i økonomien, at købe dit luksusprodukt, eller er det til dem, der forsøger, at overleve til den næste første i måneden.

Uddannelse: Har din målgruppe en bestemt uddannelsesmæssig baggrund eller mangel på samme?

Livsstil: Henvender dit produkt sig til folk, der interesser sig for sport, læsning, rejser eller måske en bestemt livsstil?

Andre ting: Er der andet der skiller din målgruppe ud?

Der er bestemt ikke noget i vejen med, at prøve, at definere sin målgruppe på traditionel vis. Det kan være meget nyttigt, når man skal lave online reklamemateriale. Det er bare muligt, at målrette meget mere præcist online.

Sådan målretter man online
Når man finder sin målgruppe online, tager man udgangspunkt i det øjeblik, hvor en potentiel kunde starter sin købsproces i en søgemaskine. Det er de ord, der skrives ind i søgeboksen, der er udgangspunktet, for at finde hvad kunder søger efter.

Med de rigtige værktøjer og metoder, finder vi mellem 500 og 1 mil. søgeord for vores kunder i Danmark. Alle de søgeord kan ikke overskues som en samlet gruppe, så vi deler dem op i grupper, hvor folk søger efter det samme. Som regel bruger vi de produkter, som vores kunder sælger som grundstruktur, og deler evt. yderligere op i delkategorier.

digital-vs-traditionalPrøv at forstille dig en situation, hvor du har målrettet din markedsføring ved at finde 10.000 forskellige søgeord. Du har inddelt søgeordene i 20 grupper, med 60 forskellige annoncer og 40 destinationssider.
Ydermere har du indsat det hele i Adwords og har optimeret indstillingerne, så du kommer nærmere de mest lovende målgrupper, ved at målrette efter: Geografi, tidspunkt på døgnet/ugedag/måned, køn mm.

Du har selvfølgelig også opsat en remarketing kampagner. Når nogle har besøgt dit website, så viser du dem efterfølgende tilbud gennem Google display netværk (billigere end annoncer i Google) der matcher det, der interessere dem mest.

Som noget af det vigtigste, har du opsat Googles automatiske robot til, at bestemme det optimale bud, som du vil give for et klik, hver gang der er nogle, der søger efter en af dine søgeord.

Du er selvfølgelig ikke stoppet her. Du annoncerer også på Facebook, Bing, andre relevante sites, og så arbejder du på at få maksimeret den gratis/organiske trafik fra Google.

Du har ikke taget udgangspunkt i hvordan, du tror, din målgruppe er karakteriseret. Du har taget udgangspunkt i folk, der har været i købsprocessen, og aflæst deres karakteristika i eksempelvis Analytics.

Man kan altid målrette mere, men jeg håber, at jeg har fået illustreret ideen om, hvordan man kan målrette mere præcist online.

Gevinst
Målretning af online marketing er meget detaljeret, og kan kun lade sig gøre med de rette værktøjer og den rette ekspertise. Til gengæld er gevinsten også derefter med øgede markedsandele, færre markedsføringsomkostninger og et større kendskab til potentielle kunders efterspørgsel.

Modtag et uforpligtende tilbud[contact-form-7 404 "Not Found"]

Succesfuld igang med Adwords markedsføring

[/three_fourth_last] Hemmeligheden er at bruge din tid på de opgaver der giver resultat. Få overblikket indenfor Adwords marketing her.

56% øget markedsandel

[/three_fourth_last] Yogaudstyr.dk bad os om at øge deres markedsandel ved hjælp af Adwords. Det var en udfordring, da de i forvejen var den ledende butik for udstyr til yoga i Danmark. Læs om hvordan vi gjorde det

Case Study: Øget målretning i Adwords?

[/three_fourth_last] Vi er i gang med Danmarks største case study i effekten af øget målretning i Adwords. Vi har brug for din hjælp

Kan man forbedre marketing med 1.000 %?

[/three_fourth_last] For de fleste virker den slags forbedringer som fantasi. Her vil jeg forklare, hvordan det er muligt. Vil du vide det?

Hvordan målrettes online marketing i DK?

[/three_fourth_last] Der er rigtig mange penge at hente, hvis man kan målrette sin markedsføring. Læs om hvordan online markedsføring har gjort det muligt at målrette på et helt andet niveau

[/one_third_last]
[divider_top]