Sådan kommer du succesfuldt igang med Adwords markedsføring

Home/Dansk/Sådan kommer du succesfuldt igang med Adwords markedsføring
Sådan kommer du succesfuldt igang med Adwords markedsføring 2017-03-29T13:54:14+00:00

De fleste guider indenfor Google Adwords markedsføring fortaber sig i beskrivelser af forskellige detaljer. Det resulterer i, at folk bliver mere forvirrede og bruger deres tid på at bekymre sig. Jeg har forbedret Adwordskontoer både ved at coache andre og ved at udføre arbejdet selv.

Hemmeligheden er at bruge sin tid på de opgaver der giver resultat. For at vide hvilke opgaver det er, så skal du have et overblik. I denne artikel vil jeg give dig dette overblik.

Annoncer i Google.com eller på andre websider?
Hvilken slags Adwords markedsføringMange adskiller ikke disse to forskellige måder at annoncere på. For at få en optimeret Adwordskonto, er man nød til at adskille de to forskellige måder at annoncerer på. Som minimum skal du holde dem i forskellige annoncegrupper. Her er de to steder du kan annoncere med Adwords:

Google.com/Søgenetværk
adwords SøgenetværkDet er de annoncer der bliver vist, når folk søger i Googles søgemaskine. Folk søger her med søgeord, for at løse et problem.
Her får du succes hvis du kan løse folks problem uden at annoncerer for problemer du ikke kan løse.

Andre websider/Displaynetværk
Her vises annoncer på websites der bruger Googles displaynetværk: Adsense. Annoncen bliver vist enten på baggrund af hvad siden omhandler eller information om personen der læser websiden. Det er som regel dyrere at annoncere i displaynetværket.

Derfor anbefaler jeg, at du gemmer det til senere, hvis du lige er startet ud med Adwords eller har et stort forbedringspotentiale i søgenetværket. Den følgende gennemgang sigter mest på Søgenetværk.

Tal du skal prøve at forbedre
Der er tre nøgletal der bestemmer dine markedsføringsomkostning pr. kunde gennem Adwords. Det er vigtig, at du hele tiden sikrer, at det arbejde du udfører, påvirker dem i positiv retning.

1. Lavere klikpris
2. Højere konverteringsprocent
3. Lavere administrationsomkostninger

Klikpris / konverteringsprocent = Pris pr. konvertering

For at forbedre din Adwordskonto, så skal du udføre arbejde der medfører lavere klikpris, højere konverteringsprocent eller mindsker administrationsomkostningerne.

Før vi går igang med at se på det, du kan gøre for at forbedre en Adwordskonto, så lad os se på de ønskemodstande, som du vil konkurrere mod i det store Adwordsspil.

Adwordssælgeren
AdwordssælgerenDet er adwordskonsulenten som de er flest. Da køberer af Adwordsydelser ikke kan se forskel på en ladcykel og en stor lastbil med anhænger (de transporterer jo begge vare), så ligger de fleste adwordskonsulenten mest energi i at sælge deres ydelse og mindre i at udfører det arbejde de får betaling for.

Sådan spotter du en adwordssælger: Vil du ansætte personen som opsøgende sælger eller ingeniør? Hvis svaret ikke hælder mest mod ingeniør, så har du med stort sandsynlighed fat i en Adwordssælger.

Den kreative adwordskonsulent
img_0132Der er i orden at være kreativ, når der skal laves annoncer og destinationssider, men det skal bygge på et struktureret fundament ud fra hvad folk efterspørger. Sker det ikke, så er der altid et stort optimeringspotentiale.

Sådan spotter du en kreative adwordskonsulent: Hvordan har personen det med regneark? Hvis ikke adwordskonsulenten har let ved at danne sig et overblik over et regneark på eksempelvis 10.000 rækker, så er der stor sandsynlighed for, at man har fat i en kreativ adwordskonsulent.

Budspilleren
7314839456_39f668ebe0_hAt optimere en adwordskonto er et håndværk der kræver at man finder tusindvis af søgeord, tester hundredvis af annoncer og destinationssider, samt analyserer data for at justere indstillingerne.
Det er altså et stykke arbejde der skal udføres. Derfor er der mange arbejdssky adwordskonsulenter der kan bruge store dele af arbejdsdagen på at justere bud. Hvilket er helt unødvendigt, da Adwords har et gratis værktøj der optimerer bud rigtig godt.
For mange føles det at justerer bud, mere som et spil poker end arbejde.

Sådan spotter du en budspiller: Spørg om han kan lide at spille internetpoker? En budspiller kan tit lide spændingen når man byder mod nogle andre. En budspiller vil som regel sige, at der skal bruges meget tid på at overvåge en adwordskonto. Han vil også have en tendens til at have en meget lille adwordskonto, for at kunne overskue de forskellige bud.

Arbejdsopgaver i Adwords
Nu ved du hvilke adwordskonsulent som du skal prøve at komme udenom og lade være med at efterligne.

Når vi har det på plads, så kan vi komme videre med de enkelte arbejdsopgaver, der skal udføres for at få en optimal adwordskonto.

Fundamentet = Søgeord
Online målretning i AdwordsHele fundamentet i Adwords bygger på dine søgeord. Det er her, du kan gøre den største forskel. Hvis du starter med at lave et grundigt arbejde og finder de tusindvis af søgeord, som din potentiel kunder bruger, så kan det næsten ikke gå galt.

Søgeordene inddeles i logiske grupper, som laves til annoncegrupper i Adwords.

Annoncer
Adwords annonceAnnoncer er bindeledet mellem Google og dit site. Simple annoncer, der relaterer direkte til kunders problem, virker i de fleste tilfælde bedst.

Hvis fundamentet er i orden, så ved du meget specifikt, hvad folk søger efter. Derfor er det som regel et overskueligt problem, at lave nogle gode annoncer. Ved altid at teste forskellige annoncer mod hinanden, så kan du sikre at du komme med det rigtig budskab til dine potentielle kunder.

Destinationssider
DestinationssiderSend folk direkte til en side om deres problem og giv dem løsningen på det. Hvis du har lavet et grundigt forarbejde, så ved du nøjagtigt hvad deres problem er.

Indstillinger
Adwords har et hav af indstillinger, der i kombination med hinanden kan løse de fleste problemer du måtte have.

IndstillingerDet vigtigste er, at målrette dine annoncer hvor de har den største effekt. Den største målretning sker gennem søgeord, men du kan stadig hente gode forbedringer ved at målrette geografisk, demografisk eller i forhold til det mest fordelagtige tidspunkt at vise annoncerne på.

Det er vigtigt at holde søgenetværk (annoncering i Googles resultater) og display (Googles annoncer på andre sites) adskilt. Da det er helt forskellige måde at annoncerer på, så skal de også justeres adskilt.

Pas på du ikke bliver en budspiller og husk at sætte mål op, så du kan se hvem der konverterer.

I stedet for at bruge uger på at læse om Adwords, så vil jeg anbefale, at du starter med at udføre de forskellige arbejdsopgaver. Er du ikke sikker på hvordan man gør, så kan man altid finde løsninger på det i Google. Du er selvfølgelig også velkommen til at stille dine spørgsmål her på siden eller kontakte mig pr. e-mail eller telefon.